Frequently asked questions

 • question_answer Faceți reconstituire istorică?
  Am facut și asta în trecut, când eram parte din alt club. Totuși, am decis că aspectele marțiale și sportive sunt mai pe placul nostru și am înființat Iron Will. Dacă sunteți interesați de reconstituire istorică, dați-ne un mesaj spunându-ne de unde sunteți și vom încerca să vă punem în legatură cu oamenii potriviți, dacă putem.
 • question_answer Studiați și alte arme / există și alte cursuri înafara de cel de Spadă de Două Maini (Longsword)?
  Echipa noastră se concentrează pe Spada de Două Maini, dar avem interese variind de la pumnal la halebardă și tot ce se găseste între (rapieră, spada da lato, sabie poloneză, sabie de cavalerie, suliță etc). Din păcate, considerăm că nivelul nostru de expertiză și cunoștințele pe care le avem privind aceste arme nu ne permit să le predăm altora. De asemenea, considerăm că este mult mai eficient ca o persoană să se axeze pe studiul unei singure arme pentru un timp îndelungat, chiar ani pentru a o stăpâni la nivel înalt. Trecând apoi la studiul altor arme. Fără să le amestece încât să fie mediocră pe toate. Dar, intenționăm să includem și cursuri pentru alte arme in viitor ;)
 • question_answer Ce este HEMA?

  HEMA este un acronim în limba engleză pentru Historical European Martial Arts. Care în limba română s-ar traduce Arte Marțiale Istorice Europene .

  Pentru un lux de amănunte, accesați această pagina pe wikipedia și site-ul HEMA Alliance. De asemenea, îi puteți întreba “live” pe instructorii noștri.

 • question_answer Cât de importantă este condiția fizică?

  Preferăm să ne concentrăm pe predarea, exersarea și asumarea subconștientă a tehnicii de luptă. Anumite îmbunătățiri de natură fizică vor apărea mai mult ca sigur, dar obiectivul nostru este să vă dezvoltam abilitatea de a lupta cu arma. Acestea fiind spuse, deși tehnica este cea mai importantă in artele marțiale, precum și luarea deciziei corecte la momentul corect, forța, anduranța și agilitatea sunt totuși pe un loc doi foarte apropiat.

  Suntem bucuroși să oferim sfaturi și avem desigur recomandări pentru a vă îmbunătăți condiția fizică, dar în principiu, orice program de fitness axat pe mărirea forței, anduranței și agilității ar trebui să fie adecvat. Dacă este unul conceput pentru un sport de contact este cu atât mai bine!

 • question_answer De ce echipament am nevoie?

  În primul rând, este nevoie de îmbrăcăminte sportivă: haine lejere, care lasă pielea să respire și care nu restricționează mișcarea.

  Îmbrăcăminte sportivă recomandată: tricou, pantaloni scurți sau trening, șosete sau jambiere, orice tip de încălțăminte sportivă adecvată pentru sporturi în sală, cu aderență suficientă pentru a permite executarea de porniri și opriri bruște; o pereche de încălțăminte curată pe talpă este obligatorie la antrenament.

  Pe lângă acestea, clubul oferă echipament gratuit. Studenților de la categoria Începători li se oferă echipamentul minim pentru a putea începe studiul HEMA eficient și în condiții de siguranță (masca de scrimă, mănuși specializate pentru HEMA și spadă de plastic Rawlings Extreme). Iar acest echipament le este oferit pe întreaga durată a studiului pentru acea categorie.

  Studenților de la categoria Avansați li se oferă doar un Federschwert (simulator de oțel al unei Spade de Două Mâini) la începerea studiului la categoria Avansați. Federschwert-ul este disponibil, de asemenea, pe întreaga durată a studiului.

 • question_answer Cum pot să mă implic?

  Pentru orice activitate legată de HEMA, contactați-ne pe Facebook, la numerele de telefon afișate pe site, sau veniți direct la sală în timpul orelor de antrenament.

 • question_answer Bucureștiul este prea departe!

  Ne pare rău. O să încercăm să-l mutăm mai aproape! :D Între timp, dați-ne un mesaj și o sa încercăm să vă dăm sfaturi despre cum ați putea să începeți de unul singur sau să vă găsiți colegi.