Detalii antrenamente

bookmark_border Antrenamentele se țin de 2 ori pe saptămână în zilele de joi si de sâmbătă.
bookmark_border Joi antrenamentul are loc de la ora 19:00.
bookmark_border Sâmbăta antrenamentul are loc de la ora 12:00.
bookmark_border Antrenamentele durează 3 ore. Și se țin 8 sau 9 antrenamente pe lună, în funcție de calendar.
bookmark_border Rugăm insistent cursanții să fie prezenți în vestiar cu minim 15 minute mai devreme față de ora la care începe antrenamentul, pentru a avea timp să se schimbe în echipamentul de sală. La orele menționate pentru începerea antrenamentului (19:30, respectiv 12:00), deja are loc încălzirea.

report

Ne rezervăm dreptul de a ne selecta cursanții!

historical european martial arts drill kron to ringen

Locatie

Sala se află la adresa Sos. Berceni nr. 8,, la 5 minute de Piața Sudului. Pentru mai multe detalii, contactați-ne.

historical european martial arts drill ringen

Categorii de studiu

Clubul organizează antrenamentele pe categorii de studiu.

Categoriile sunt: Începători și Avansați.

După terminarea nivelului de Începători, cursantul poate promova la Avansați, iar după promovarea nivelului de Avansați, cursantul poate continua la club, prin antrenament personalizat cu instructorii.

Orice persoană care dorește să se înscrie la cursurile Iron Will HEMA Academy își poate alege categoria de studiu.

Dar cei care vor să înceapă direct de la nivelul de Avansați vor trebui să treacă prin evaluarea generală pentru nivelul Începători. Iar cei care vor să vină la antrenament direct pentru antrenament personalizat cu instructorii, vor trebui să treacă atât prin evaluarea generală pentru Incepatori, cât și prin cea generală pentru Avansați.

Lecțiile vor consta în diverse concepte și tehnici reunite în cadrul aceleiași unități de studiu.

La fiecare antrenament se va incepe cu o serie de concepte si tehnici elementare, care stau la baza tuturor celorlalte concepte si tehnici. Aceasta parte este impartita in doua module (Basics A si Basics B), cu durata de o ora fiecare, care alterneaza la fiecare antrenament dupa urmatorul tipar: Basics A, Basics B, Basics B, Basics A.

Tot in cadrul aceluiasi antrenament, pe langa Basics A sau Basics B se vor preda o serie de tehnici si concepte reunite in jurul unei teme. Temele trateaza diverse tipuri de atac, aparare sau strategie. Temele se repeta ciclic, fiecare tema fiind predata doua antrenamente consecutive.

Indiferent dacă unii cursanți nu au fost prezenți la nici unul dintre antrenamentele în care s-a predat tema respectivă, se va trece la urmatoarea tema.

Totuși, dacă absolut toți cursanții dintr-o categorie lipsesc la un antrenament atunci se reia tema respectivă la antrenamentul urmator, pentru beneficiul lor.

historical european martial arts drill zwerchau

Evaluare

Un Sezon incepe la 1 octombrie si se termina la 30 septembrie anul urmator.

Exista doua sesiuni de evaluare stabilite pe an: una la inceputul lui martie (prima zi de antrenament din martie), respectiv una la inceputul lui septembrie (prima zi de antrenament din septembrie).

Evaluarea va consta atat în itemi teoretici cat si practici, cei practici necesitand demonstrarea tehnicilor învățate în fața unui instructor, care va evalua rata de succes privind execuția lor, din 10 repetări ale tehnicii examinate.

In urma evaluarii se va acorda un procentaj reprezentand rata de succes a studentului atat in privinta itemilor teoretici cat si a celor practici.

Este nevoie de un procent mai mare de 70% pentru a promova la urmatorul nivel.

report Cursantul nu este obligat sa se inscrie la sesiunile de evaluare, ci poate ramane la aceeasi categorie de studiu pana se simte pregatit. In alte cuvinte inscrierea la evaluare este optionala.

report Insa odata inscris la evaluare, pentru a trece de la o categorie la alta (Începători -> Avansați; Avansați -> antrenamente specializate), studentul trebuie sa obtina procentajul minim mentionat mai sus (70%). In alte cuvinte, promovarea evaluarii este obligatorie.

historical european martial arts guard von tag langenort

Desfășurarea unui antrenament

Sesiunile noastre de antrenament încep cu o serie scurtă de exerciții de încălzire, concepute pentru a crește fluxul sanguin în țesuturile musculare îmbunătățind mobilitatea cursanților, reducând riscul de accidentare și crescându-le capacitatea de efort.

Aceasta este urmată de prezentarea teoretică a conceptelor ce urmează a fi studiate, demonstrarea lor de către instructor și aplicarea lor practică de către cursanți prin executarea de exerciții specifice. Pentru mai multe detalii vă rugăm citiți curriculum-ul nostru aici.

historical european martial arts theory explanation

Există trei tipuri de echipament necesare pentru HEMA

check_circle îmbrăcăminte sportivă: haine lejere, care lasă pielea să respire și care nu restricționează mișcarea
check_circle echipament de protecție: echipament specializat, conceput și produs într-o asemenea manieră încât să fie apt pentru practicarea HEMA
check_circle arme: simulatoare (sintetice, din lemn sau de oțel) special concepute și produse pentru HEMA

Imbrăcăminte sportivă recomandată

check_circle tricou
check_circle pantaloni scurți sau trening
check_circle șosete sau jambiere
check_circle orice tip de încălțăminte sportivă adecvată pentru sporturi în sală, cu aderența suficientă pentru a permite executarea de porniri și opriri bruște; o pereche de încălțăminte curată pe talpă este obligatorie la antrenament

Echipament de protectie

Echipamentul de protecție necesar variază în funcție de activitatea executată. Vă rugăm să citiți lista detaliată aici.

historical european martial arts light freeplay

Echipament oferit de către club

Clubul nostru oferă echipamentul minim necesar pentru a putea începe studiul și practicarea HEMA la categoria Începători:
check_circle Simulator sintetic de Spadă de Două Mâini Rawlings (cu mâner extins)
check_circle Mănuși HEMA Red Dragon
check_circle Mască de scrimă (min 350N)
Pentru categoria Avansați oferim:
check_circle Simulator de oțel de Spadă de Două Mâini (Federschwert)

Fiecare obiect din echipamentul oferit de club va avea un cod unic pentru a-l identifica față de alte obiecte ale clubului.

Cursanții pot folosi echipamentul oferit de către club pe toată durata studiului in cadrul categoriei in care se afla.

report

Fiecare item din echipamentul oferit de club va fi predat unui cursant doar cu caracter temporar pentru a facilita începerea studiului HEMA în condiții de siguranță și eficiență. Dar, cursanții sunt datori să iși achiziționeze restul de echipament care nu este oferit de club cât mai repede cu putință, eliberând echipamentul clubului.

report

ATENTIE! Pe langa procentajul minim necesar pentru a promova la categoria Avansati, este obligatoriu ca studentul sa aiba tot echipamentul de protectie mentionat aici , la categoria Avansati, nivelul Sparring la intensitate maxima, cu partener NEcooperant, cu arma de otel.

historical european martial arts solo drill practice
historical european martial arts photoshoot

Tradiție și surse

În clubul nostru, se predă numai Spada de Două Mâini (Longsword). Curricula curenta este bazată pe învățăturile lui Johannes Liechtenauer , Școala Germană, așa cum au fost consemnate în manuscrisele lăsate de către (pseudo) Peter von Danzig zum Ingolstadt , Sigmund Schining ain Ringeck si (pseudo) Hanko Döbringer , transcrise, traduse și sistematizate de către echipa formată din Michael Chidester, Dierk Hagedorn, Cory Winslow, Christian Trosclair, și Thomas Stoeppler prin lucrarea lor "The Recital of the Chivalric Art of Fencing of the Grand Master Johannes Liechtenauer" și interpretate de către membrii fondatori Iron Will HEMA Academy, Andrei Chirleșan și Valentin Lungu.

Este important de subliniat că HEMA este o artă marțială de natură interpretativă, pentru că tradiția vie a acestei arte marțiale a fost transmisă de la maestru la ucenic până la finalul Renașterii, când armele și tehnica folosite au devenit depășite.

Așadar practicanții HEMA sunt nevoiți să redescopere tradiția pierdută și să ofere propria lor interpretare a tehnicilor folosite la care au ajuns prin deducțiile făcute asupra materialelor sursă.

Acesta este și cazul instructorilor noștri. Modul în care sunt predate conceptele și tehnicile de luptă în cadrul clubului sunt interpretarea curentă. Iar aceasta se poate schimba pe viitor, în funcție de rezultatele cercetării continue pe care instructorii noștri o desfășoară.

Suntem, totuși, mai mult decât încântați să discutăm interpretările noastre și să le testăm împreună cu, și împotriva altor membri ale altor cluburi cu alte tradiții și interpretări!

Suntem deschiși și la colaborări voluntare cu istorici și teoreticieni puri, care, deși nu sunt interesați de partea aplicativă și practică a HEMA, vor să ajute prin cercetare în acest domeniu.